En uvanlig caudex plante-Euphorbia bupleurifolia

Stell av Euphorbia bupleurifolia, en uvanlig og spennende caudex plante

 

Euphorbia bupleurifolia ble først beskrevet av Nikolaus Joseph von Jacquin i 1797 og er en art i Euphorbiaceae familien (Vortemelkfamilien).

Denne caudex planten har sin opprinnelse i Sør Afrikas tropiske tørre gressletter hvor den vokser i godt drenert jord med mye sol og moderat med vann.

Planten er medium i størrelse og har en tykk stamme som vokser til ca 20 cm i høyden og 7,5 cm tykkelse.

Denne arten har avlange blader og små grønne blomster. Bladene faller av i den tørre sesongen.

Euphorbia bupleurifolia har hvit melkesaft som er svært giftig.

 

Dyrking

Denne arten vokser sakte og er enkel å dyrke. Passer utmerket til å dyrkes i en solrik vinduskarm, men også i drivhus eller ute i den varme delen av året. Planten bør gis en minimumstemperatur på ca +10° C. Jo kaldere det er, desto tørrere bør den stå.

Som de fleste andre caudex planter, bør denne stå i ren mineralsk substrat. Denne får du kjøpt under navnet Basic-Pon både i vår butikk og i nettbutikken. I vekstperioden bør den ikke tørke ut for lange perioder av gangen.

Fra mars til september bør den få jevnt med vann og gjødsel ca. hver 3e vanning. Vi anbefaler å bruke Dyna-Gro Grow. Fra september sløyfer man gjødselen og trapper ned vanningen til full stopp i november. Slik står den tørt og ved +12° C til mars når man gjenopptar vanningen. 

Det finnes også spennende hybrider av denne planten som vi kan anbefale og blant de er Euphorbia x japonica. De ser flott ut pottet i keramikk potter (helst glaserte) eller i våre bonsai potter i plast. 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.